•• ONDERHOUDPLAN V.A. €17.50 P.M. ••

Neem contact met ons op

Remmen

Hoort u een vreemd geluid met remmen dan is waarschijnlijk de remvoering bijna op ,Kom dan snel langs voordat u extra kosten krijgt !
Lees hieronder wanneer de remmen vervangen moeten worden.

Wanneer moet men de remmen vervangen ?

De duurzaamheid van de verschillende onderdelen van het remsysteem hangt af van uw rijgedrag (sportief of niet ?, remmen of gebruik maken van de motorrem ?...), het type parcours (autosnelweg of in stad ?), van de wagen (benzine of diesel ?,....), van het gewicht van de wagen.  Doch wordt algemeen aangenomen dat vervangingen gebeuren : 

  • voor de remblokken: tussen 30 000 en 50 000 Km (maar om de 15000 km nakijiken) en in ieder geval met een minimum dikte van 2 mm
  • voor de remschijven: De remschijven vervangen van zodra de minimumwaarde van de constructeur bereikt is of vanaf het ogenblik dat er tekens van beschadiging te bespeuren zijn (kromtrekking, spleten, oxidatie, diepe krassen). Het is ten stelligste aan-bevolen, de remschijven mede te vervangen elke twee keer men de remblokken vervangt.  In ieder geval moeten de remblokken bij iedere wisseling van remschijven vervangen worden. Steeds de schijven per paar vervangen.
  • voor de remklauw: zoals voor alle hydraulische onderdelen (hoofd-cylinder,...): hun slijtage hangt grotendeels af van de kwaliteit van de remolie. Hun vervanging gebeurt in het algemeen vanaf 100.000 Km.
  • voor de trommelremmen: trommelremmen werken in een gesloten omgeving en hebben een regelmatig onderhoud nodig, want het is het stof die het lawaai veroorzaak en die ook de mechanische onderdelen beschadigd. De vervanging gebeurt wanneer de dikte van de remschoenen tenminste 1.5 mm bereiken. In alle gevallen, moet dit alle vier jaar of elke 100 000 km gebeuren.
  • de remolie: elke 2 jaar moet de remolie vervangen worden. Om zeker te zijn, is het mogelijk om het kookpunt te testen, deze mag niet lager zijn dan 165°C.

Het remlicht waarschuwings lamp brandt: Als het lichtje slijtage Remblokken brandt, wacht dan niet om uw remblokken te vervangen. U hebt nog tussen 1000 en 2000 km voordat de remschijven beschadigd worden.
Na de vervanging van de remblokken, moeten ze "ingereden" worden: vermijd hard  remmen gedurende de eerste 50 kilometers.Nieuws

Vacature Autotechnisch specialist

Vacature Autotechnisch specialist Wil jij werken in een dynamisch team met een groot hart voor alles wat met autotechniek te maken heeft? Dan zoeken wij jou! Bij ons kun je aan de slag voor Autoonderhoud van A t/m Z Tuning Mogelijkheid tot opleiding APK specialist Sollici...

lees verder

Roetdeeltjesteller vanaf 2021 onderdeel apk-keuring

Minister van Milieu en Wonen Stientje van Veldhoven heeft de apk-regelgeving aangepast waardoor bij apk-keuringen van dieselauto's deeltjestellers kunnen worden ingezet voor een roetfiltertest. Deze controle wordt uitgevoerd door meting van het aantal roetdeeltjes in de u...

lees verder
Meer Nieuws